Iets

Zelfrealisatie - met aandacht leven

Ken je het gevoel dat er iets is wat jou soms belemmert, dat je afremt, je weerhoudt,  je blokkeert? Dat iets waar je je langzaam maar zeker meer bewust van wordt maar zo onaantastbaar blijft. Iets waarvan je vermoedt dat het waarschijnlijk al langere tijd speelt.

Iets dat je soms emotioneel maakt. Soms een beetje, soms heftig. Emoties die je achteraf niet kunt verklaren. Die eigenlijk alleen maar destructief zijn. Ze doen afbreuk aan relaties met dierbaren, kennissen, vrienden en collega’s. Ze beheersen je leven. Ze brengen je in situaties waar je totaal niet wilt zijn. Situaties waar je geen oplossing voor kunt vinden.

Je wil wel vooruit. Je wil wel ontwikkelen, veranderen, verbeteren. Maar het komt het er maar niet van. Je hebt geen energie, geen motivatie, geen zin. Mensen om je heen proberen je te helpen. Gevraagd en ongevraagd krijg je adviezen en hulp aangeboden. Hier en daar neem je het aan of zoek je het zelf op. Maar wat daaruit voortvloeit brengt ook geen voldoening. Je blijft met dat iets over.

Herken jij dit? Raakt het je? Dat is nogal wat hé. Een hoop ellende in een paar zinnen…

Maar ik kan je uit ervaring vertellen dat hieruit ook veel positiefs te herleiden valt. Want je zit namelijk midden in een proces. Een proces van bewustwording. Van thuiskomen bij jezelf. Je bent onderweg, in beweging. Onderweg naar binnen, naar inzichten en loslaten. Net als al die mensen om je heen die dit ook in meer of mindere mate ervaren. Je bent dus niet alleen.

Systemisch werk geeft je inzicht in die zaken die niet tastbaar zijn. Het helpt je met het inzien van al die gevoelens die tot dan toe onverklaarbaar waren. Hoe gek het ook klinkt maar deze reis was voor mij persoonlijk de mooiste tot nu toe. Hoe confronterend, verwarrend en emotioneel ook. Het werkt namelijk ook bevrijdend, verruimend en verhelderend. Het gaf mij meer rust. In mijn hoofd maar ook in mijn omgeving. Het heeft mij overtuigt, overduidelijk.

Marcel