Systemisch coachen voor teams en groepen

Zijn er zichtbare problemen binnen een team of afdeling maar kom je maar niet tot een oplossing? En wil je daarom eens wat anders proberen? Wil je werken aan verdieping in je team? Of eens een teambuilding anders organiseren. Ben je benieuwd naar de onbewuste, onzichtbare dynamiek in jou organisatie? Of misschien opzoek naar verborgen kwaliteiten in jezelf of je collega’s?

Systemisch coaching kan jullie hierin ondersteunen.

Met systemisch coachen maak je het onzichtbare zichtbaar. Je krijgt een kijkje in die onbewuste blauwdruk van die dynamiek. Hoe rollen worden ingenomen of niet en waarom. Wil je meer weten over hoe systemisch coachen nou precies werkt? Kijk dan op de pagina systemisch werk.


Het onzichtbare zichtbaar maken

Gedrag of emoties van mensen, cijfers over productie of financiën in jaarverslagen. Het zijn allemaal zichtbare en meetbare gegevens aan de oppervlakte. Hiervoor bestaan talloze methodes en programma’s beschikbaar om ze te meten, analyseren en aan te pakken. Allemaal stuk voor stuk met hun eigen kracht en uitwerking.

Middels systemische opstellingen krijg je een kijkje in de onbewuste groepsdynamiek. In deze zo genoemde “onderstroom” vind je dat wat vaak de diepere oorzaak is van die zichtbare gegevens. Dat wat ons gevormd heeft. Gebeurtenissen die we waren vergeten, emoties die we niet meer wilden voelen. Ik geef met mijn methode inzicht in deze onbewuste laag.


Systemische coaching Zwolle - familie

Coaching naar inzicht

In mijn systemische coaching doen jullie inzichten op die helderheid geven. De onbewuste teamdynamiek word inzichtelijk waardoor verandering plaats kan vinden.

Hoe ver staan jullie van een bepaald persoon af en waarom? Waarom ben je van iemand afgedraaid en hoe herstel je dat? Je leert begrijpen hoe de onderlinge verhoudingen zijn en vanuit daar kun je dan kijken wat nodig is om verandering te brengen.


Samen op weg naar inzichten

Als het nodig is vertel ik tijdens onze eerste kennismaking over mezelf, mijn praktijk en over de methode van systemische coaching. Daarna hoor ik graag meer over jullie en gaan we samen op zoek naar jullie uitdagingen en doelen.

Deze uitdagingen, doelen, de gevormde vraagstukken, de tijd en locatie geven vorm aan de opstelling(en).

Tijdens die opstelling(en) begeleid ik jullie. We kijken samen naar de dynamiek en de problemen en oplossingen die zich aandienen.


Systemisch coachen Zwolle - familie

“Wat gezien wil worden, laat zich zien.”

Familie consult - Marcel Draaier coaching

Resultaten van mijn
groepsconsult

In mijn consult van systemische coaching:

  • word inzicht verkregen in teamdynamiek en rollen
  • worden onderlinge spaninningen verminderd
  • leren jullie beter met elkaar communiceren

Praktische informatie

Groeps-sessies vinden plaats op een locatie waar er voldoende ruimte is om met die groep te werken. Mocht u zelf niet voor een locatie kunnen zorgen kan ik dat ook regelen.

Een groepsconsult kost slechts € 95,-  incl. BTW per uur. Dit is exclusief eventuele reiskosten en huur van een locatie.


“In een groepsopstelling die Marcel begeleidde zijn ons zoveel dingen duidelijk geworden. Eindelijk begrepen we waarom sommige processen zo stroef liepen.”

Willen jullie inzicht in jullie groepsdynamiek om zo gepaste verbeteringen aan te kunnen brengen?
Boek dan een groepsconsult bij mij. Dit kan door te bellen naar
06 33 848 115 of door onderstaand contactformulier in te vullen.